ДУ "ІНСТИТУТ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ'Я ІМ. О.М. МАРЗЄЄВА НАМНУ"

РІШЕННЯ

КОНФЕРЕНЦІЇ «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я ТА ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ»
Детальніше >
Детальніше >
Послуги лабораторії безпеки хімічних матеріалів


    1. Виконання робіт для потреб державної санітарно-епідеміологічної експертизи:
    - полімерних, будівельних, оздоблювальних, конструкційних, меблевих матеріалів, лаків, фарб, мастик, шпатлівок, клеїв та ін.;
    - матеріалів для виготовлення одягу та взуття;
    - полімерних та інших матеріалів для пакування харчових продуктів;
    - препаратів побутової хімії, технічних мийних засобів, в тому числі автохімії;
    - парфумерно-косметичних засобів;
    - одягу та взуття;
    - інгредієнтів, що використовуються при виробництві зазначених вище матеріалів та засобів;
    - нормативної документації.

    2. Проведення санітарно-хімічних досліджень матеріалів та виробів (емісія в повітря та модельні середовища хімічних речовин).

    3. Визначення показника токсичності продуктів горіння полімерних матеріалів (HCl50) та встановлення їх класу небезпеки згідно з ДСТУ 8829:2019 та МВ 8.8.2.4-127-2006.

    4. Проведення токсикологічних досліджень інгредієнтів для препаратів побутової хімії, будівельних матеріалів, парфумерно-косметичної продукції за наступними показниками:

    - визначення параметрів гострої токсичності при введенні у шлунок;
    - визначення параметрів гострої токсичності при нанесенні на шкіру;
    - оцінка шкірно-подразнюючої дії при одно- та багаторазовому нанесенні;
    - оцінка хронічної токсичності при введенні у шлунок та нанесенні на шкіру;
    - оцінка кумулятивної дії.

    5. Оцінка стану шкіри волонтерів (в тому числі функціонального) за впливом товарів побутової хімії, парфумерно-косметичної продукції:
    - епікутанні проби (відкриті, закриті);
    - вміст загальних ліпідів шкіри;

    6. Визначення фізико-хімічних та органолептичних показників безпеки товарів побутової хімії:
    - активності водневих іонів (рН);
    - змиваємості з посуду для засобів для миття посуду;
    - змиваємості з фруктів та овочів для засобів для миття фруктів та овочів;
    - вміст залишкових кількостей ПАР на тканинах після завершення прання;
    - інтенсивність запаху.




free counters






© ДУ "ІНСТИТУТ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ'Я ІМ. О.М. МАРЗЄЄВА НАМНУ" 1999-2023